“Ha a méhek valaha eltűnnek a Földről, az emberiségnek csak négy éve lenne hátra”

Most minden eddiginél jobban figyelembe kell vennünk Albert Einstein kijelentését, mellyel már több évtizede fel próbálja hívni a figyelmünket arra, hogy a méhek nélkülözhetetlenek életünkben.

Ezek a csodálatos lények készítik a legértékesebb méhészeti termékeket, amelyeket még a világ legmodernebb laboratóriumai sem képesek előállítani.
Tudja meg, miért felbecsülhetetlen értékű termékek ezek az emberek számára!

 

Egészség a családnak

Gondoljon úgy a méhészeti termékekre, mint az egész család számára javasolt gyógyírre. Kivételes gyógyító erejük miatt különösen a gyermekek étrendjéből nélkülözhetetlenek, de a család minden tagja élvezheti a kaptár finomságait.
Vegye fel őket a napi étrendbe!

 

Az immunitás szövetségesei

Ha az immunrendszere legyengült, állítsa a méhészeti termékeket a saját gyógyulása a szolgálatába. Immunstimuláló tulajdonságaik jól ismertek és hosszan tartóak. Vitaminokat, ásványi anyagokat és számtalan tápanyagot tartalmaznak, amelyek természetes módon erősítik az immunitást, segítve a szervezet védekező mechanizmusát.

 

Természetes energiát ad

A méhpempő, a virágpor, a méhkenyér és a méz mind fontos természetes energiaforrások. Ezek a termékek a szuperételek kategóriájába tartoznak, amelyek garantáltan felélénkítenek.
Gazdag cukrokban, ásványi anyagokban és esszenciális aminosavakban, ezért táplálék-kiegészítőként ajánljuk, ha többletenergiára van szüksége.

 

Az élet forrása

A méhészeti termékek tiszta állapotukban „élő táplálékok”. Ez azt jelenti, hogy a növekedéshez és fejlődéshez szükséges elemekben különösen gazdag protetikus élelmiszerek. Ha egyáltalán nem avatkozunk bele, a méhészeti termékek megőrzik a természetből származó előnyöket, és valóban életforrást jelentenek, amelyet egész életünkben élvezhetünk. Pythagoras, egy példa erre, azt mondta, hogy a „90 évét a méz fogyasztásának köszönheti”.

 

Öröm az apiterápiával

Az apiterápia nem más, mint egy alternatív gyógymód, amelyben az általunk említett méhészeti termékek gyógyító célú felhasználását jelenti; ez a gyógyítási forma ősi eredetű. A görögök, a kínaiak és főleg az egyiptomiak számára nem volt idegen az apiterápia, Romániában pedig már a dákok idejétől ismerték. Az ősi természetes méhészeti gyógymódok ma sem veszítettek értékükből, és sok embernek okoznak örömet, aki kezelteti magát velük. Az apiterápia egy nagyon pozitív gyógyszertípus, pontosan azért, mert a méhek szorgalmukkal és élénkséggel inspirálnak.

 

Mini útmutató a méhészeti termékekhez

A méhek valódi kincseket állítanak elő számunkra, amiből mi is profitálhatunk, azután, hogy a méhészek gondosan kigyűjtik őket a kaptárból. A mézről, a propoliszról és a virágporról mindannyian hallottunk, de a méhek ennél sokkal több mindent termelnek.

  • A méhpempő az a fehér, krémes és rendkívül tápláló paszta, amely táplálja a lárvákat és a méhkirálynőt; térfogategységenként a legmagasabb vitaminmennyiséggel rendelkezik;
  • A virágpor a méhszármazékok „krémje”, tökéletes táplálék, amely tartalmazza a kiegyensúlyozott étrend minden összetevőjét; granulátum formájában gyűjtik össze a méhek, több ezer virágból;
  • A méhkenyér egy javított méhpollen mézzel, enzimekkel és jótékony baktériumokkal; az élet lényeges elemeinek valóságos komplexuma;
  • A méz a virágnektár feldolgozásával nyert félfolyékony paszta, amely több mint 400 szerves anyagot tartalmaz;

Fényképet köszönjük Sz. Józsefnek, Nilfoto2021