Méhkenyér: a gondolkodás motorja 

Kis méretük ellenére, tény, hogy szinte mindig igyekszünk elkerülni a méheket, pedig munkájuk csak pozitív hatású számunkra.
A természetben betöltött központi szerepüktől kezdve, a kaptáron belüli működésükön át, az általuk biztosított termékekig megérdemlik, hogy megvédjük és ennek megfelelően megértsük őket.

– Ellenkező esetben fenn áll annak a veszélye, hogy elveszítjük az egyik természetes jótevőnket, és ezzel egyidőben annak az esélyét, hogy egészséges testben élhessünk.

Hallott már a „méhkenyérről”?
Nos, ez nem más, mint a méhek által összegyűjtött és a lépekben tárolt virágpor. Az interneten számos kép és információ található erről a termékről, néhány jól dokumentált, míg mások többé-kevésbé eltúlzott részleteket tartalmaznak. Emiatt ennek a cikknek nem csak az a célja, hogy reális és jól definiált kontextust hozzon létre, hanem mindezek mellett érveljünk a méhkenyér fogyasztás mellett.   

Tudta, hogy a kaptárban minden méhnek meghatározott és fontos szerepe van, és ezt minden alkalommal ugyan úgy, szigorúan teljesítik? Ilyen módon történik a méhkenyér termelése is. Most már biztos kíváncsi vagy, hogyan készül.

Röviden összefoglalva: a méhek a virágpor szemeket addig formázzák, nyomkodják a fejükkel, amíg fel nem veszik a sejt alakját, majd hozzáadnak egy kis mennyiségű mézet, nyálat. Bármilyen furcsának is tűnik, mindkettő nagyon értékes ásványi anyagok és vitaminok komplexét tartalmazza.

 

És mégis, mire jó?
Mostmár érted, miért áradoznak sokan a méhkenyérről, és miért használják sok esetben természetes táplálékkiegészítőként?

Az alábbiakban összeszedtem néhány gondolatot, ahol megemlítettem, milyen hasznos lehet Ön számodra a rendszeres használata:

  • Megtisztítja és megfiatalítja a szervezetet – rendszeres használatával a méhkenyér hatalmas segítséget nyújthat egy méregtelenítő kúrában.
  • Erősíti az immunrendszert
  • Segítséget nyújt a cigarettáról vagy az ivásról való leszokásban – ha ilyen nehézségekkel küzd, akkor a méhkenyér tökéletes választás, ugyanis pótolja a szelénhiányt;
  • Segíti a mentális teljesítőképességet, edzi a kreativitást – azt mondják, hogy a méhkenyér a gondolkodás motorja, és ennek köszönhetően az elme pengeélessé válik;
  • Szabaduljon meg a vérszegénységtől – évszaktól függetlenül a méhkenyér extra vitalitást ad, ezt a többlet energia pedig a lehető leghatékonyabban használódik fel;

 

Bár kevésbé közismert, mint a többi, méhek által készített termék, virágpor és a méz. A méhkenyér irigylésre méltó terápiás tulajdonságokkal rendelkezik. Ha el szeretné érni a fenti eredmények valamelyikét, vagy egyszerűen csak kíváncsi, hogyan reagál a szervezete rá, javasoljuk, hogy próbáljon ki egy méhkenyérkúrát.
Nem fogja csalódás érni.