A méhkenyér háromszor erősebb, mint a virágpor

A méhkenyér részben erjesztett virágporkeveréket jelent, amelyet a méhek a méhsejtben tartanak táplálékként, és hihetetlen tulajdonságokkal rendelkezik a szervezet számára.
A perga, vagy jobban mondva a „méhek kenyere” a táplálkozásuk alapja, egészségük és fejlődésük szempontjából számos létfontosságú tulajdonság miatt. 
Ez győzte meg a szakembereket 60 évvel ezelőtt, hogy kutassák a titokzatos méhészeti terméket.
Az eredmények lenyűgözőek.

A méhkenyér egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásait még mindig nehéz kimeríteni: a virágpornál erősebb májvédő tulajdonságtól a K-vitamin és a folsav vérzéscsillapító hatásáig, a májzsugorodás, fekélyek és egyéb emésztési problémák esetén gyógyító hatáson keresztül, a testfiatalításig és vitalitásig, a termékenységi problémáktól a prosztata adenomáig;
A méhkenyér mindig meglep minket.

 

A méhkenyér rendkívül tápláló termék, a méhek által összegyűjtött virágporból, nektárral és mikroorganizmusokkal keverve készül. A tudósok megértették, hogy a méhek az általuk fogyasztott méhkenyérnek köszönhetően rendkívül egészségesen tartják kolóniájukat, ezért döntöttek úgy, hogy az adott méhészeti terméknek érezhetően magasabb tápértékkel kell rendelkeznie, mint a méznek vagy a virágpornak.

 

A fermentált virágpor fő összetevői a fehérjék és aminosavak, a lipidek (zsírok, olajok vagy származékaik) és a cukrok.

  • Az ember számára minden esszenciális aminosav, a legnagyobb mennyiségben a prolin, ezen kívül  fenilalanin, leucin, valin, izoleucin, arginin, hisztidin, lizin, metionin, treonin, triptofán megtalálható a virágporban, valamint más méhészeti termékekben.
  • Mindezeken kívül sok egyszerű cukor is található benne, fruktóz, a glükóz és a szacharóz nektárból vagy mézből származik.
  • Poliszacharidok, mint a pektin, cellulóz, lignin és mások túlnyomórészt virágporkomponensek.

A méhsejtben tartás után az enzimek, létrehozzák a hozzáadott cukrok a tejsav erjesztését követően a méhkenyeret.

Az erjesztett virágpor mindenképpen kivételes: bővelkedik vitaminokban és aminosavakban, segíti az emésztési és anyagcserezavarokat, kezeli a vérszegénységet, védi a szívrendszert és támogatja a hiányos vagy legyengült immunrendszert.
A méhkenyér nem veszíti el tápértékét az idő múlásával, és akár 2 évig is tárolható.


A „méhek kenyerének” tápértéke jóval magasabb, a virágporénál, hatásában és tulajdonságaiban háromszor erősebb. Míg a virágpor tápértékének nagy részét gyorsan elveszíti (általában ennek oka a rossz feldolgozási és tárolási körülmények), addig a méhkenyér biztonságos és tartós alternatíva.
A munkásméhek által végzett erjesztési folyamatnak köszönhetően nem veszít minőségéből, ami csak új jótékony tulajdonságokat ad ehhez a virágporkeverékhez: enzimek, baktériumok, méz.
Általában a méhkenyér akár 2 évig is tárolható anélkül, hogy vesztene tápértékéből.
A virágpor, más fehérjében gazdag élelmiszerekhez hasonlóan, idővel gyorsan elveszíti tulajdonságait, ha helytelenül tárolják vagy szárítják.


Méhkenyér – hatékony gyógy-szernek tekinthető, természetes gyógymódba átültetve

Gyakorlatilag tartalmazza:

  • az összes esszenciális aminosavat
  • számos vitamint (A, B1, B2, B3, B6, C, E, H, biotint, folsavat és rutint)
  • ásványi anyagokat (kalcium, vas, kálium, foszfor, nátrium)

Ajánlott emésztési zavarok, májbetegségek, kiegyensúlyozatlan anyagcsere, gyenge immunitás és allergia esetén.